کپسول جینکوگل گل دارو در درمان علائم و اختلالات مرتبط با کاهش گردش خون مغزی، کاهش عملکرد ذهنی، و اختلالات ادراکی، سرگیجه و وزوز گوش مؤثر است.
محصولات مرتبط
کپسول جینکوگل گل دارو چیست؟
کپسول جینکوگل گل دارو یک محصول گیاهی میباشد که در درمان کاهش حافظه، اختلالات ادراکی، سرگیجه، وزوز گوش، سردرد، اضطراب، افسردگی و خستگی، و علائم مرتبط با کاهش گردش خون مغزی و بیماریهای دیگر موثر است. این محصول همچنین بهبود اختلالات عروقی محیطی و زوال عقل (آلزایمر) را فراهم میکند. برگ جینکوبیلوبا حاوی فلاوونوئیدها، پروآنتوسیانیدینها، دی ترپنهای لاکتونیک و سزکوئی ترپنهای تریلاکتونیک است.
سه فلاوونوئید عمده شامل کوئرستین، کامپفرول و ایزورهامنتین میباشند. مکانیسمهای اثر گوناگونی، فعالیت فارماکولوژیکی عصاره جینکگوبیلوبا مانند تحریک آزاد شدن NO/EDRF و PGI۲ و فعالیت ضد اکسیدان، اثر آنتاگونیستی PAF و افزایش آزاد شدن واسطههای شیمیایی و وقفه جذب آمینهای بیوژنیک را به مرحله ظهور میرساند.
به نظر میرسد که فلاوونوئیدها مسئول فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه هستند که یکی از مکانیسمهای عمده فعالیتهای فارماکولوژیکی عصاره را تشکیل میدهند. حفاظت سیستم NO/EDRF علیه آنیون سوپر اکسید، حفاظت سلولهای اندوتلیال علیه گونههای اکسیژن فعال، حفاظت ماکروفاژها علیه استرس اکسیداتیو، حفاظت LDL علیه پراکسیداسیون چربی ناشی از رادیکالهای سوپر اکسید از دیگر خصوصیتهای این فراورده است.
علاوه بر این، مواد موجود در برگهای جینکوبیلوبا دارای خواص مهار کننده بر روی عامل فعال کننده پلاکت (platelet–activating factor PAF ) بوده و تاثیر مثبتی بر روی ضایعات متابولیکی ناشی از ایسکمی مغزی داشته و دارای اثر بارز آنتی اکسیدانی است. اثر افزایش حافظه این گیاه در مطالعات بالینی متعدد به اثبات رسیده است.
آثار فارماکولوژی
بیماری آلزایمر، شایعترین علت فراموشی و دمانس در سراسر جهان است. این بیماری یک اختلال عملکرد مغزی است که به تدریج حافظه و تواناییهای ذهنی دیگری از جمله تفکر، استدلال، شناخت و قضاوت فرد را تحت تأثیر قرار میدهد. در حال حاضر بیش از ۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند که غالباً افراد بالای ۶۵ سال سن میباشند.
این بیماری نروژنراتیو دو مشخصهی پاتولوژیک دارد:
- رسوب پلاکهای آمیلوئید بتا در خارج سلولهای عصبی
- تجمع و رسوب کلافههای نوروفیبریلاری در داخل نورونها (پروتئین تائو)
تجمع پروتئینی تشکیل شده در خارج و داخل سلولهای عصبی، سبب ایجاد اختلال در ارتباطات شبکهی نورونی و در نهایت تخریب نورونها میشود. امروزه مطالعات نشان دادهاند که آلزایمر نتیجهی یک اختلال عروقی است که منجر به آسیبهای اکسیداتیو و التهابی میشود و در نهایت به اختلال عملکرد سیناپسی و مهار مولکولهای پیام رسان در حافظه میانجامد.
با وجود تحقیقات گسترده، درمان قطعی برای آلزایمر به دست نیامده است. با توجه به اینکه این بیماری نمیتواند تک علتی باشد بلکه چندین عامل برای توضیح سبب شناسی بیماری وجود دارد، بدین لحاظ ترکیبی از روشهای درمانی میتواند موثرتر باشد شامل مهار کنندههای استیل کولین استراز، ضد التهابها، پائین آورنده کلسترول و آنتی اکسیدانها.
از آنجا که داروهای شیمیایی رایج در درمان آلزایمر در بسیاری از موارد اثربخشی محدودی دارند و از طرفی عوارض جانبی بسیار دارند، استفاده از قرص گیاهی جینکگوگل که از گیاه جینکگوبیلوبا تهیه شده است به عنوان داروی کمکی در کاهش علائم آلزایمر، به ویژه اختلال شناخت، توصیه میشود.
امروزه مطالعات وسیعی در رابطه با اثرات درمانی گیاه جینکگوبیلوبا بر دمانس نروژنراتیو، آلزایمر، بیماریهای عروق محیطی و بیماریهای حسی عصبی مانند وزوز گوش صورت گرفته است. این گیاه دارای فلاوونوئیدهای گلیکوزیدی، ترپنوئیدها و بیلوبالید است. این مواد بطور سینرژیستیک دارای اثرات فارماکولوژیک شناختهشدهای هستند که سبب بهبود گردش خون و محافظت نورونها در برابر تخریب اکسیداتیو میگردد.
استرس اکسیداتیو نقش مهمی در پاتوژنزآلزایمر دارد. فلاوونوئیدهای موجود در گیاه جینکگو باعث افزایش سطح سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون میشود. این گیاه با ایجاد تعادل بین پروستاسایکلین و ترومبوکسان A2 باعث بهبود گردش خون در عروق خواهد شد. افزایش گردش خون و اثر مهاری بر آزاد شدن رادیکالهای آزاد و لیپیدپراکسیداسیون سبب بهبود یادگیری، تقویت حافظه و افزایش سرعت شناخت و درک میشود.
عصاره برگ جینکگوبیلوبا سبب مهار آنزیمهایی مانند مونوامین اکسیداز A و B و کاتکول – او متیل ترانسفراز میشود. دیگر مکانیسمهای شناختهشده این گیاه شامل کاهش بیوسنتز گلوکوکورتیکوئیدها و افزایش عملکرد سلولهای بتا پانکراس در پاسخ به افزایش گلوکز میباشد. این گیاه به علت خاصیت آنتی اکسیدانی و مهار رادیکالهای آزاد و کاهش انفیلتراسیون نوتروفیلها، نورونهای مغزی را از آسیب اکسیداسیون و دژنرسانس پیشرونده محافظت مینماید.
جینکوئیدها خصوصاً جینکوئید B و فلاوونوئیدها به علت اینکه آنتاگونیست PAF هستند، سبب مهار مدیاتورهای پیش التهابی شده و با این مکانیسم، التهاب کاهش مییابد. اختلال عمل در میتوکندریها به عنوان تغییر پاتولوژیک نیز در آلزایمر مشهود است که ناشی از رسوب آمیلوئید بتا میباشد، اثر حفاظتی عصاره جینکگوبیلوبا بر عمل میتوکندریها نیز به اثبات رسیده است.
پروتئولیزیس پروتئین تائو و پیشگیری از تشکیل پروتئین بتا آمیلوئید (آمیلوئیدوژنزیس) از جمله مکانیسمهای شناختهشده جینکگوبیلوبا در مطالعات اخیر میباشد. مطالعات متاآنالیز انجام شده نشان داده است که استفاده از عصاره جینکگوبیلوبا (EGb761) در درمان اختلالات شناختی، رفتاری و دمانس خفیف تا ملایم آلزایمر مؤثر است. پیشنهادات انجمن بیولوژی، جینکگوبیلوبا را در گروه داروهای آنتی کولین استراز مانند دونپزیل و ممانتین قرار داده است، به گونهای که اثرات درمانی این گیاه به تنهایی و یا همراه با این داروها برای بیماران مبتلا به آلزایمر ثابت شده است.
باکلوفن به عنوان آگونیست گیرندههای گابا بی، سیستم گابا را فعال میکند، فعالیت این سیستم تأثیر مهاری بر حافظه دارد و موجب
مهار پیش سیناپسی مؤثر در حافظه و یادگیری میشود. طی مطالعهای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی موشهای آزمایشگاهی صورت گرفت نشان داده شد که بین عملکرد جینکگوبیلوبا و نقش سیستم گابا در مهار حافظه تداخل عمل وجود دارد، به گونهای که عصاره این گیاه به دلیل تأثیر بر سیستم گابا ارژیک، به عنوان داروی کمکی در کاهش عوارض باکلوفن مؤثر بوده است. از جمله علائمی که با استفاده از این گیاه کاهش مییابد عبارتند از:
خستگی، اختلالات خواب، فراموشی، افسردگی، اضطراب و وزوز گوش.
وزوز گوش یکی از شایعترین بیماریهای گوش، حلق و بینی است که علت آن هنوز شناخته نشده است. این بیماری گاهی اوقات همراه با افسردگی، اضطراب، بیقراری و سایر اختلالات خلقی میباشد. عصاره جینکگوبیلوبا به طور بالینی برای درمان اختلالات گوش داخلی مانند از دست دادن شنوائی، سرگیجه و وزوز گوش مورد استفاده قرار میگیرد.
در یک مطالعه بالینی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اثر داروی گیاهی جینکگوبیلوبا با داروی سیناریزین مقایسه شد. جمعیت مورد مطالعه ۶۲ بیمار مبتلا به وزوز گوش بود که به دو گروه ۳۳ نفره دریافتکننده سیناریزین و ۲۹ نفره دریافتکننده گیاه جینکگوبیلوبا تقسیم شدند. اطلاعات به دستآمده از شدت وزوز گوش بیماران قبل و پس از درمان نشان میدهد که گیاه جینکگوبیلوبا در مقایسه با داروی سیناریزین در تخفیف وزوز گوش مؤثر بوده است.
ویژگی های قرص جینکوگل گل دارو
•درمان کم شدن حافظه و یا اختلالات ادراکی، سرگیجه، وزوز گوش، سردرد، اضطراب، افسردگی و خستگی
•درمان اختلالات و علائم ناشی از محدودیت گردش خون مغزی
•بهبود اختلالات عروقی محیطی ، زوال عقل (آلزایمر)
برای خرید و مشاهده این محصول به داروخانه آنلاین دارووب مراجعه کنید.
نحوه مصرف قرص جینکوگل گل دارو
روزی سه مرتبه، هر بار یک تا دو قرص با کمی آب میل شود.
احتیاط
مصرف این دارو قبل از عمل جراحی قطع شود، زیرا ممکن است احتمال خونریزی را افزایش دهد.
دور از دسترس کودکان و در دمای اتاق نگهداری شود.
موارد منع مصرف قرص جینکوگل گل دارو
در بیماران قلبی که مصرف آسپرین، کلوپیدگرول، دیپریدامول، هپارین، وارفارین و یا تیکلوپیدین دارند نباید استفاده شود.
در بیماران تحت درمان با داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکتی با احتیاط مصرف شود.
مصرف قرص جینکوگل گل دارو در بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی عارضه خاصی دیده نشده است.
عوارض جانبی قرص جینکوگل گل دارو
مشکلات گوارشی خفیفی در اثر مصرف فرآرودههای جینکگوبیلوبا ممکن است، ایجاد شود.
تداخل دارویی
به علت تداخل دارویی قرص جینکوگل گل دارو با داروهای آنتی دپرسانت مانند فلوکستین، سرترالین و پاروکستین، مصرف همزمان با این داروها توصیه نمیشود. برای مشاوره با داروخانه آنلاین دارووب در تماس باشید.
ترکیبات قرص جینکوگل گل دارو
هر قرص جینکوگل گل دارو محتوی ۴۰ میلی گرم عصاره خشک استاندارد شده برگ جینکوبیلوبا است
دیدگاه خود را بنویسید